Creative Dance School Year 2018-2019
Mommy and Me: 18 months to 2 1/2
A creative movement class with parent involvement that invites children to dance through the use of fun music, activities, and props. Children will learn classroom etiquette, gross motor skills and basic ballet and dance skills.
NEW!!!! Wednesday 10:15-10:45 30 min.
Mini Mover: 2 1/2 years to 3 1/2
A creative movement class that invites children to dance through the use of fun music, activities, and props. Children will learn classroom etiquette, gross motor skills and basic ballet and dance skills.
Wednesday 4:30-5:00 30 min.
Combo Class 3 to 7 years
Ballet- Tap combo 3 to 4 years old
An introduction to ballet and tap:)
Thursday 6:00 pm -6:30 pm
Ballet -Tap combo 4-5 years old
An introduction to ballet and tap.
Wednesday 5:15pm to 6:00pm
Dance & Tumble: 4 – 5 years
An introduction to ballet and gymnastics skills.
Wednesday 6:00pm -7:00pm 1 hour
Jr. Hip Hop & Tumble: 5 – 7 years
An introduction to hip hop and tumbling skills.
Thursday 4:30pm -5:30pm 1 hour
Ballet and more 3-7 years
Beginning Ballerinas: 3 – 4 years
The foundation of all forms of dance, ballet is a classical form that emphasizes grace and strength, as well as proper technique and terminology. Children will learn age-appropriate skills while exploring creative movement.
|Wednesday 5:00 p.m.|
|30 minute class|
Ballet/Jazz Level I: Ages 5 & up
|Thursday 4:30 – 5:30 p.m.
|Thursday 5:00-6:00 p.m.
|Prerequisite: 1 year of beginner level one for intermediate|
|One hour class|
Ballet Level II: Ages 6 & up
|Tuesday 4:30 p.m.|
|By invitation or evaluation only.|
|1 hour class|
Use your feet to create that beat with this percussive style of dance that emphasizes rythem, musicality and coordination. Children will use”special shoes” to create exciting sounds with their heels and toes.
Ballet, Jazz & Tap
Ages: 5-7 and 8 and up years
Combine the technique of different styles of dance for a fun and up-beat class. Along with technique this class emphasizes rhythm, musicality and coordination.
|Wednesday 6:30 – 8:00 p.m|
|1.5 hour class|